Tre grunde til, at du ikke skal sms’e under møder

Bare fordi teknologien tillader det, behøver vi ikke svare på beskeder og emails konstant. Det pointerer bloggeren Todd Essig på Forbes. Det kommer nok ikke bag på så mange, men her er tre grunde til at lade være med at trække smartphonen eller tableten frem under møder.

1. Folk synes, du er uhøflig
Forskning fra Howards University og USC viser ifølge Essig, at folk synes, det er uhøfligt, hvis du sms’er under et møde. De mener, det påvirker mødet negativt. Der er selvfølgelig forskel på formelle og uformelle møder, men selv til et uformelt frokostmøde, synes folk, det er irriterende, hvis du kigger mere på din telefon end på dem.

Opret en konto på Jobfinder og kom tættere på de nyeste jobopslag

2. Det undergraver værdien af ansigt-til-ansigt møder
Det kræver tid og kræfter at mødes frem for at tage røret eller skrive en email, men det er værd at gøre det, mener Essig. Til møder får du en masse social information, som du ellers går glip af. Derfor skal du også være til stede under mødet og vise respekt for de andre, som har taget sig tid til at mødes. Stirrer du på telefonen, fremstår du ligeglad.

3. Du virker selvoptaget og ikke særlig tillidsvækkende
Vi er ikke bare afsendere og modtagere af information. Hvis man ønsker samarbejde og udveksling af ideer for at løse et problem, må man også vise, at man interesserer sig for det mål, man mødes om. Det viser man blandt andet ved at være opmærksom på andre mennesker og ikke kun på sig selv og sin smartphone.

Med andre ord, hvis du vil samarbejde og vise respekt, så lad telefonen blive i lommen.

Læs også: Altid online – ihhh hvor er jeg vigtig

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>