Trods løfter: DSB udskyder internet i togene på ubestemt tid

DSB udskyder endnu engang en fuld udrulning af internet i sine tog, selvom statsbanerne tilbage i foråret 2012 lovede, at der nu ville komme en løsning på manglende og ustabilt internet på eksempelvis strækningen Aalborg-København.

Det fremgår af et skriftligt svar, som DSB har sendt til Ingeniøren. I starten af 2012 så det ellers lysere ud for de tusindvis af passagerer, som har efterspurgt gratis og velfungerende internet i blandt andet landets Intercity-tog. Her indgik DSB og TDC nemlig en fireårig aftale, som skulle forbedre forholdene.

I januar i år kunne Ingeniøren fortælle, hvordan DSB ville løse de problemer, kunderne oplever med at komme på nettet i toget. Her hed det blandt andet, at ‘DSB forventer at indgå en aftale med operatørerne i starten af 2013.’

Læs også: Sådan vil DSB fikse internetbøvl i toget

Men i de seneste udmeldinger fra den statsejede virksomhed er der ingen tidshorisont på, hvornår kunderne faktisk kan forvente en fungerende internetforbindelse i toget.

DSB har igennem hele 2013 i sine kvartalsrapporter og i sin halvårsrapport konkluderet, at: ‘dækningen står ikke mål med det stadig stigende behov og båndbredde’.

Og nu ser det heller ikke ud til, at de godt 50.000 faste pendlere på strækningen mellem hovedstaden og Aalborg til denne nytårsaften kan skåle over gratis og godt internet i togene.

Christian Linnelyst, der er chef for salg og produktmarketing i DSB, uddyber:

»DSB arbejder på at forbedre kapaciteten med teleselskaberne langs de 3.000 kilometer jernbane. Den opgave kræver store investeringer og er ikke en opgave, DSB kan løse alene,« oplyser han i det skriftlige svar til Ingeniøren via DSB Kommunikation.

Læs også: Net-forbedringer ikke for alle togpassagerer

Snyd på 1. klasse bliver løst

Ved siden af den ustabile internetdækning i togene, kunne udviklingsfirmaet Emino hen over sommeren 2013 konstatere, at passagerer, som ikke rejste på 1. klasse, alligevel kunne få adgang til internetforbindelsen forbeholdt passagerer på 1. klasse, selvom de ikke havde betalt for det.

I en periode skulle man nemlig blot logge sig på med vogn- og pladsnummer, hvis man som passager på 1. klasse ville have internet. Men at omgå dette system krævede blot, at man som passager kunne udregne DSB vognnummeret for 1. klasse gætte en siddeplads – værsgo, gratis internet.

Den ordning lover DSB dog i sit svar til Ingeniøren, at der vil blive lavet om på, så kun betalende kunder kan nyde godt af gratis internet. Men igen kommer statsbanerne ikke med tidsrammer

»På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige, hvornår den bliver klar til udrulning. Vi ønsker først at uddybe løsningen, når den bliver konkret og har et præcist udrulningstidspunkt,« lyder det fra DSB Kommunikation i det skriftlige svar til Ingeniøren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>