Verdens mindste pacemaker er på størrelse med en pille

Verdens hidtil mindste pacemaker er klar til patienter i kliniske forsøg, og den er ikke større end en stor vitaminpille, fortæller medikovirksomheden Medtronic, der har hovedsæde i USA.

Fordelen ved et så lille apparat er dels, at det er nemmere at implementere end de konventionelle apparater, samt at det har færre kosmetiske konsekvenser.

Denne Micra-model sidder allerede i en patient i Østrig, som er en af de personer, der vil deltage i de kliniske forsøg, som vil omfatte omkring 780 patienter.


Verdens mindste pacemaker er på størrelse med en mønt. Foto: Medtronic

Læs også: IPad-magneter kan sætte pacemakere i stå

Han eller hun har fået pacemakeren implanteret direkte i hjertet ved hjælp af et kateter, som indføres i vena femoralis, som er en vene, der går fra låret op mod hjertet.

Når apparatet er indført, fastgøres det på hjertevæggen med små tænder. Herfra giver det elektriske impulser, som pacer hjertet via en elektrode nederst på pacemakeren.


Her ses pacemakeren i hjertet. Foto: Medtronic

Fordi pacemakeren er så lille, er indgrebet begrænset, og derfor kan patienten restituere hurtigere. De slipper også for ledninger og for den lomme under huden, som man ellers skaber under en operation. På den måde bliver det heller ikke så synligt udadtil, at patienten bruger pacemaker.

Resultater fra de første 60 patienter forventes færdige tidligst i sommeren 2014.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>