Billetsalg til Melodi Grand Prix stoppet på grund af it-fejl

Onsdag skulle Billetlugen afvikle anden runde af forsalget til det europæiske melodi grand prix, men fordi systemet ikke var sat til at forstå engelsk blev ivrige billet-købere smidt ud af køen og bombet tilbage til start, når de endelig kom igennem.

Billetlugen gør brug af kø-systemet Queue-it, der kan skaleres op alt efter behov. Når et billetsalg er populært og belastningen stor, sikrer systemet, at brugere kommer til, når det er deres tur.

»Vi har tre billet-portaler i henholdsvis Danmark, Sverige og Norge, og som udgangspunkt er sproget sat til det land, portalen befinder sig i, men fordi det her billetsalg er internationalt og kører på engelsk, gik det galt i kommunikationen mellem vores kø-system og selve billetmaskinen,« forklarer Jordi Roig, der er kommerciel direktør for Venuepoint, som står bag Billetlugen system.

Han forklarer, at brugeren bliver sendt videre fra kø-systemet til selve billetmaskinen med et link, der skal identificere brugerens plads i køen.

»Fordi det var et ikke-dansk link, gjorde det, at man som bruger kom fint igennem køen, men når man kom ind i vores billetmaskine, blev man sendt tilbage i køen, fordi systemet ikke kunne genkende URL’en,« siger Jordi Roig til Version2.

»Vores islandske udviklingsafdeling var heldigvis på seminar hernede og var i stand til at finde frem til fejlen, og så valgte vi at suspendere salget og starter så forfra i dag klokken 14,« siger han.

Jordi Roig forklarer, at billetterne til det europæiske Melodi Grand Prix er så populære, at efterspørgslen ligger omkring 100.000. DR, der er arrangør, har af samme årsag valgt at udstede billetterne ad flere omgange.

Det foregår på den måde, at musikglade danskere har kunnet skrive sig op til et af de to forsalg, der indtil videre har været afholdt. Det er således kun de kunder, der skrev sig op efter sidste forsalg i december, der har haft adgang til salget, der gik galt i går.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>