Ekspert kritiserer Backblazes undersøgelse af harddiske

Version2 har tidligere bragt en historie, der fortæller om resultaterne af backupfirmaet Backblazes egen interne logs over levetiden for de harddiske, som firmaet bruger.

Virksomheden benytter sig af billige almindelige harddiske, der er målrettet forbrugersegmentet, som sikres via RAID-redundans. Undersøgelsen viste, at drevene fra Hitachi havde den mindste fejlrate i forhold til Seagate-drevene, hvis fejlrate var 3 til 14 gange så høj som Hitachis.

Læs også: Backupfirma: Her er de harddiske, der holder bedst

Men it-ekspert og blogger Henry Newman er langt fra tilfreds med analyseniveauet i undersøgelsen, som han mener undlader flere vigtige elementer.

Eksempelvis kritiserer han, at backupfirmaet ikke har taget højde for harddiskenes udgivelsesår, da et af de mere udskældte Seagate-drev på 1,5TB har omkring 8 år på bagen.

Desuden pointerer han, at det er et grundlæggende problem for undersøgelsen, at firmaet ikke oplyser, hvor stor en mængde data, der er blevet skrevet på de drev, der fejler.

»Hvis drevet overgår producentens specifikation, og fejler, mens et andet drev der ikke er blevet læst og skrevet lige så meget på ikke fejler, er det så virkelig et problem?,« spørger han i sit blogindlæg.

Læs flere af Henry Newmans kritikpunkter i blogindlægget her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>