Blog: IT sveder i terrabyte




Med andre ord: Det er billigere at købe ydelserne eksternt, men når du vælger leverandør, så skal fokus ligge på hvem, der giver mest værdi for pengene og den bedste service.

Det er en tydelig tendens, at it-branchen de sidste 20 år er blevet en mere moden industri, hvor billigere løsninger baseret på åbne standarder vinder frem, mens dyre lukkede, proprietære systemer mister terræn. Det giver it-afdelingerne mulighed for at sammensætte mere åbne og omkostnings-effektive løsninger. Med standardiseret og åben teknologi bliver fleksibiliteten større, fordi det er let at bruge flere løsninger fra forskellige producenter.

Eksempelvis påviser analysebureauet Gartner, at de samlede omkostninger til it-indkøb kan reduceres med op til 25 procent over fem år, hvis der vælges en ny billigere udbyder. Det kan spare virksomhederne millioner af kroner hvert eneste år.

Det koster således dyrt at investere i teknologi uden konstant at vurdere produkterne op mod konkurrentens. Succesfulde it-afdelinger vil i fremtiden være dem, som udfordrer producenterne på prisen og ikke lader sig lulle i søvn af det gode forhold til den mangeårige udbyder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>