DanID om ny stor Java-opdatering: Opdater bare, vi har testet

Det skulle være sikkert at installere den seneste store Java-opdatering, efterhånden som den når de danske computere. Vel at mærke uden NemID samtidigt bliver sendt til tælling.

Sidst Oracle frigav en Java-opdatering, i oktober, stoppede NemID med at fungere i dagevis for brugere, der fulgte gængse sikkerhedsråd og opdaterede deres klienter. Det viste sig, at DanID, som Nets står bag, ikke havde testet NemID på den opdaterede Java-platform. Det tog tre dage, før brugerne kunne komme i netbanken eller på skat.dk med den nye platform. En nedetid, der har været en medvirkende årsag til, at Nets skal betale en bod på 675.300 kroner.

Læs også: Nets skal betale 675.300 kroner i bod for Java-brøler

Men denne gang skulle det være sikkert – i mere end en forstand – at installere opdateringen, der lukker 34 sikkerhedshuller i Java, som hackere kan udnytte.

»Vi har testet den nye Java-version, som Oracle har gjort tilgængelig til test, og vi forventer ikke, at den nye release vil have påvirkning på brugen af NemID,« oplyser kommunikationskonsulent ved Nets/DanID Ulrik Marschall i en e-mail til Version2.

Læs også: Ohøj, Nets! 36 nye Java-opdateringer på vej

Og i den forbindelse oplyser han desuden, at Nets/DanID anbefaler folk at holde deres programmer opdaterede.

I forbindelse med Java-opdateringen, der sendte NemID til tælling, anbefalede Nets/DanID at vente med at opdatere til Java 7 update 45, som ellers også lukkede adskillige sikkerhedshuller. Udmeldingen mødte kritik fra flere sider i it-sikkerhedsbranchen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>