USA’s højesteret afviser patentsag

Den amerikanske højesteret afviste i går en patentsag om retten til at have en online indkøbsvogn. Det skriver Reuters.

Det var selskabet Soverain Software LLC., der anlagde sagen. Som navnet antyder, har selskabet en tradition for aggressivt at håndhæve sine patenter. I denne sag var den anklagede websitet Newegg Inc., men Soverain har anlagt lignende sager mod større, amerikanske selskaber som Macy’s og Williams-Sonoma.

Sagen omhandlede såkaldte ”Indkøbsvognspatenter”, som beskriver en metode til at udvælge, købe og betale produkter i onlinebutikker. Sagen er allerede afgjort to gange i det amerikanske retssystem; første gang af en domstol i Texas, der fandt Newegg skyldig, derefter af en appeldomstol, der frifandt Newegg. Denne dom forbliver nu gældende efter, at højesteretten har afvist sagen.

Den amerikanske kongres arbejder på lovgivning, der skal standse ubegrundede patentsager fra selskaber, der kun ejer patenter for at føre patentsager.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>