Google lokker med 15 millioner kroner for at hacke Chrome OS

Google har de senere år lavet sin egen udgave af den kendte Pwn2own-hackerkonkurrence, hvor sikkerhedsforskere og white-hat-hackere dyster i at ‘pwne’ forskellige platforme – altså hacke sig ind og overtage kontrollen.

Og i fjerde udgave af Googles Pwnium-konkurrence er der igen store pengepræmier på højkant – denne gang 2,71828 millioner dollars, altså knap 15 millioner danske kroner. Det skriver Infoworld.

Hovedpræmien er på 150.000 dollars til dem, der via en webside kan tage kontrol over Chrome OS og bevare kontrollen på den anden side af et reboot, skriver Google i en melding om konkurrencen.

Men går det som sidste år, kan Google tage de fleste af de mange grønne sedler med tilbage til Mountain View igen. Chrome OS er nemlig tilsyneladende et svært – eller bare ikke så populært – hackermål, for sidste år var der kun én deltager, som endte med at vinde 40.000 dollars for sit bud på en sårbarhed i systemet.

Denne gang giver Google dog ikke kun gevinst ved at nå et fast defineret hacker-mål, men også en ‘freestyle’-kategori, hvor særligt sofistikerede eller overraskende måder at hacke Chrome OS på bliver belønnet.

Pwnium 4 finder sted samtidigt med Pwn2own, nemlig under CanSecWest-konference i Canada i midten af marts.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>