Intel vil udfordre Google Glass og Siri med it-du-kan-tage-på

Google Glass og Apples Siri har indtil videre mest været genstand for vittigheder, men forbrugerelektronikbranchen satser benhårdt på, at den næste store ting vil være bittesmå apparater, der er en del af vores påklædning.

Det gælder også chipgiganten Intel, som på elektronikmessen CES, der finder sted i Las Vegas i denne uge, løftede sløret for en mikrocomputer på størrelse med et SD-hukommelseskort, som kan bruges til hurtigt at bygge prototyper inden for den nye kategori af it-du-kan-tage-på eller ‘wearable computing’.

Intels Edison indeholder en komplet computer med trådløse teknologier som wifi og Bluetooth, og Intel har blandt andet indgået et samarbejde med designfirmaet Opening Ceremony om at designe et armbånd med indbygget computer.

Intel har også designet et headset, som kan betjenes med stemmekommandoer. Det er beregnet til at kunne fungere sammen med eksempelvis en mobiltelefon i lommen, men med særlige funktioner til eksempelvis at afbryde en elektronisk assistent eller forhindre notifikationer, mens man er optaget af en anden samtale.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>