Nyt nationalt cyber crime-center skal bekæmpe it-kriminelle

Mens statistikker afslører en faldende kriminalitet i landet, så viser it-kriminalitet sig at være i stor vækst. Det skriver Jyllands-Posten.

Alene på et enkelt år er der kommet 77 procent flere sager om databedrageri. Derfor vil politiet nu øge indsatsen mod it-kriminelle i et nyt nationalt cyber crime-center.

Centrets opgave bliver at tage højteknologisk udstyr og specialistkompetencer i brug for at bekæmpe, analysere og forebygge it-kriminalitet. Derudover får centret også til opgave at uddanne politikredse til bedre at kunne tage kampen op mod kriminaliteten på nettet.

»Politiets indsats skal oprustes, fordi meget kriminalitet flytter over på nettet. Vi bruger alle sammen smartphones, og vi køber ind på nettet. Der er mennesker, der udsættes for identitetstyveri eller andet misbrug på nettet. Det betyder, at der er kommet et nyt sted, hvor politiet skal opruste, for de kriminelle kan godt finde ud af at udnytte mulighederne,« siger justitsminister Karen Hækkerup (S).

Det nye center kommer til at bestå af mellem 80 og 100 medarbejdere, hvor omkring 50 kommer fra Rigspolitiets it-efterforskningssektion, NITES. Der vil hurtigst muligt blive ansat en chef, som vil gå i gang med opbygningen af det nye center.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>