Aften- og natarbejde på metroen erklæret ulovligt

Alt arbejde på metrobyggepladser efter kl. 18.00 er ulovligt og skal stoppe. Det blev klart, da et enigt Natur- og Miljøklagenævn i dag erklærede tilladelsen til aften- og natarbejde på metroen ugyldig. Det skriver Politiken.

Tilladelsen var givet af staten, Frederiksberg samt Københavns Kommune tilbage i juni, hvor Københavns Kommune besluttede at lade Metroselskabet udvide arbejdstiden på samtlige byggepladser. Tilladelsen har hele tiden været ulovlig, erklærer nævnet.

Københavns Kommune har forsømt at foretaget en miljøvurdering, inden man gav lov til at udvide, og det strider mod loven. Natur- og Miljøklagenævnet meddelte ellers i december, at kommunen kunne tillade døgnarbejde på byggepladsen ved Marmorkirken af hensyn til konsekvenserne ved en forsinkelse.

Læs også: Nu bliver det igen tilladt at bygge metro om natten

Det skete efter, at Metroselskabet havde meddelt, at åbningen af hele Metro Cityringen ville blive forsinket, hvis ikke der blev givet tilladelse til at arbejde hele døgnet rundt i en periode. Cityringen skal efter planen stå færdig i 2018.

Efterfølgende fik beboere ved Marmorkirken dog mulighed for igen at klage deres sag ved Natur- og Miljøklagenævnet. Det gjorde de, og en regn af klager holdt aften- og natarbejdet fra døren ved kirken, mens andre naboer til byggeriet måtte leve med larmen.

Læs også: Metroselskabet: Uden døgnarbejde bliver vi seks år forsinket

De har nu også fået deres sejr, og det store spørgsmål er i stedet, hvornår Cityringen kan forventes færdig. Metroselskabet har tidligere sagt, at en begrænsning i arbejdstid ville koste et års forsinkelse og 1,5 mia. kr. ekstra på budgettet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>