Britiske agenter aflurede millioner af webcam-brugere

Den britiske efterretningstjeneste GCHQ har systematisk luret på millioner af Yahoo-brugere. Det fremgår af dokumenter, som tidligere konsulent for NSA, Edward Snowden, har lækket, skriver The Guardian.

GCHQ skaffede sig i 2008 adgang til at indsamle billeder fra Yahoos videochat, og det er blevet brugt til at opbygge en database med stillbilleder fra mindst 1,8 millioner brugerkontoer.

Overvågningssystemet, som blev døbt Optic Nerve, var beregnet til at identificere terrormistænkte, som brugte videochat via webcam til at kommunikere med hinanden. Optic Nerve indsamlede ikke hele videostrømmen, men tog et stillbillede hvert femte minut.

GCHQ eksperimenterede med forskellige søgefunktioner til at identificere brugernavne, der var næsten identiske, ligesom efterretningstjenesten også brugte ansigtsgenkendelse.

Billederne blev indsamlet fra alle brugere, som Optic Nerve kunne få adgang til, og det betød, at systemet også opbyggede en stor samling af billeder fra private samtaler. Mellem 3 og 11 procent af billederne viste sig at indeholde billeder, der kunne betegnes som pornografiske fra Yahoo-brugernes private samtaler.

Derfor forsøgte GCHQ at begrænse analytikernes adgang til disse billeder ved hjælp af automatiske filtre, som imidlertid gav problemer, fordi de mest primitive blot vurderede mængden af hud på et billede og dermed også kunne filtrere ansigter fra.

GCHQ’s Optic Nerve var aktivt mindst frem til 2012, men ifølge The Guardian var Yahoo aldrig underrettet om, at efterretningstjenesten aflyttede brugerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>