Dansk spilfirma sagsøgt af Duke Nukem Forever-udgiver

Det Aalborg-baserede danske spilfirma Interceptor Entertainment har siden september sidste år arbejdet på et nyt spil i Duke Nukem-serien, men blot én uge før firmaet første gang skulle fortælle verdenspressen om projektet, har spilfirmaet Gearbox Software kastet en juridisk håndgranat.

Gearbox Software overtog udviklingen af den berygtede efterfølger til Duke Nukem 3D, den mere end 10 år forsinkede Duke Nukem Forever. Det betyder, at Gearbox Software har en del af rettighederne til spilserien.

Nu har Gearbox Software sagsøgt Interceptor Entertainment og amerikanske 3D Realms, der stod bag det originale Duke Nukem-spil.

»Vi modtog søgsmålet i sidste uge. Lige nu kører det gennem vores advokater, og vi er ved at forberede vores modsvar. Indtil da kan vi ikke sige noget offentligt,« forklarer direktør Frederik Schreiber fra Interceptor Entertainment til Version2.

Interceptor Entertainment har en aftale med 3D Realms, som stadig ejer en del af rettighederne til Duke Nukem, mens Gearbox Software altså ejer andre dele.

Stridigheder om retten til at udgive spil er ikke usædvanlige i de tilfælde, hvor en spilserie har været behandlet af flere forskellige udgivere og spiludviklere, som har lavet forskellige spil i serien.

Hos Interceptor Entertainment håber man da også, at sagen hurtigt kan blive afklaret.

»Vi vil gerne have en hurtig afklaring, og det arbejder vi på fuld tryk på,« siger Frederik Schreiber.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>