Politi finder menneskelige fejl i NemID-procedurer efter netbankstyveri

Københavns Politi har sigtet fire personer for i november 2013 at have fusket sig til at få udstedt en anden persons NemID ved at vise forfalskede papirer i Borgerservice. De sigtede skal efterfølgende have fået adgang til ofrets bankkonto og stjålet 70.000 kroner, som blev vekslet til bitcoins.

Dermed kan politiet samtidig have fundet en sikkerhedsbrist i procedurerne omkring udleveringen af NemID hos Borgerservice, der gør det muligt for bedragere at begå identitetstyveri. Det skriver tv2.dk.

De fire sigtede bliver i øjeblikket stillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Derfor er det endnu småt med detaljerne. Dog erfarer tv2.dk, at de sigtede skal have fremvist forfalskede identitetspapirer i Borgerservice, hvor alle oplysninger på nær fotoet skulle have været ægte.

Ved at påstå, at de havde glemt deres adgangskode, fik de lov til at oprettet en ny hos Borgerservice, som de derefter sammen med NemID’et kunne bruge til at logge sig ind på ofrets netbank.

I følge tv2.dk er ingen af de fire, tre mand og en kvinde, i den sammenhæng blevet sigtet for dokumentfalsk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>