Google vil lave dit kodeord om til lyde

Google har købt den israelske start-up virksomhed SlickLogin, der har udviklet et særligt system, som sender ultralyd mellem hjemmesider og smartphones. Lyde, der skal erstatte de ‘gammeldags’, indtastede kodeord. Det skriver blandt andre techsitet Techcrunch.com.

SlickLogins system virker ved, at en bestemt hjemmeside skal understøtte den software, som SlickLogin har udviklet. På den måde kan hjemmesiden udsende ultralyd, som det menneskelige øre ikke kan opfange. Det kan i stedet en smartphone med en app installeret, som så sender den mængde data til SlickLogins servere.

Ved at analysere en række protokoller om telefonens position gennem Wifi, Bluetooth, NFC, QR-koder og GPS vil hjemmesiden i kombination med en smartphone blive dit nye kodeord.

Angiveligt skulle Google have købt SlickLogin for et mindre beløb for at komme med bud på, hvordan virksomheden slipper af med sin 2-trins bekræftelse. Det er den funktion, hvor brugerne af eksempelvis Gmail får tilsendt en sms på sin telefon med et særskilt kodeord, der skal indtastes, når man vil have adgang til sine Google-tjenester. Noget der ifølge flere amerikanske techmedier er en langsommelig proces.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>