Office-pakken til iPad lever og kan være på vej meget snart

Lige siden Apples iPad blev lanceret tilbage i 2010 har der været spekuleret i, om Microsoft ville lancere sin populære Office-pakke til æblemærkets tablets. Men nu ser det ud til, at 2014 alligevel bliver året, hvor Apple-folket vil kunne bruge Word, Excel og PowerPoint på deres tablets.

Det skriver den mangeårige skribent og blogger om Microsoft Mary Jo Foley på techsitet ZDNet.com. Mary Jo Foley har angiveligt talt med en række folk i Microsoft, som bekræfter, at projektet ‘Miramar’, som er udviklernavnet for Office til iPad, ikke er langt i graven, men faktisk kan være på vej her i starten af 2014.

Den tidligere topchef i Microsoft Steve Ball skulle desuden kort før nytår også have godkendt, at udviklingen af Office til iPad kører videre, og at det til sidst vil ende ud med et færdigt produkt.

Præcis hvordan Microsoft vil lancere kontorpakken er endnu uvist. Men der bliver formentlig tale om et abonnement på Office 365, som man i forvejen kan tilgå på en iPhone eller en Android-telefon gennem en app. Alle Microsofts cloud-tjenester på sigt blive samlet i OneDrive, som bliver afløseren for det nuværende SkyDrive.

Det er angiveligt abonnementet på Office 365, som tidligere har fået Apple til at afvise, at Office ville finde vej ind på millioner af iPads. Dertil kommer også prisen for at bruge kontorprogrammerne. Apple gjorde i efteråret 2013 sit Pages, Numbers og Key Notes, som er Office-look-a-likes, gratis for alle Apple-brugere, som købte nye produkter. Præcis hvordan den udmelding vil påvirke Microsoft, ved man endnu ikke. En såkaldte Home Premium-pakke til Office 365 koster fra 80 kroner om måned og opefter.

Det er dog vigtigt at understrege, at oplysninger alene er Mary Jo Foleys oplysninger, og at kilderne fra Microsoft i sagens natur har ønsket at være anonyme. Tidligere har den kendte, kvindelige blogger haft oplysninger fremme om, at Office-pakken til iPad ville komme i sensommeren 2014. Derfor skal man tage de nye informationer med forbehold.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>