Grønne organisationer: Miljøøkonomisk Råd ignorerer os

En række af de grønne organisationers medlemmer i Miljøøkonomisk Råd kritiserer nu vismændene i rådet for ikke at lytte. Kritikken kommer, netop som rådet i dag, onsdag, udgiver en rapport, der anbefaler Danmark at stoppe udbredelsen af grøn energi, skriver Information.

»Set med mine briller er det svært at se, at samfundet får value for the money,« siger miljøfaglig chef i Verdensnaturfonden og medlem af Det Miljøøkonomiske Råd John Nordbo.

Verdensnaturfonden kritiserer i en ny undersøgelse Det Miljøøkonomiske Råd. Undersøgelsen konkluderer, at vismændenes ‘teoretiske tilgang fører til en række uheldige anbefalinger, hvis man ønsker, at der skal ske markante teknologifremskridt og effektiviseringer, som i den sidste ende kan føre til reduktion i drivhusgasudledningen’.

Ifølge vismændene i Det Miljøøkonomiske Råd er det nemlig nødvendig allerede i år at sætte en stopper for udbygningen af vedvarende energi, fordi den hæmmer Danmarks konkurrenceevne.

Det Miljøøkonomiske Råd består af fire vismænd og 16 medlemmer, som repræsenterer arbejdsmarkedets parter, erhvervsorganisationer, miljøorganisationer samt regeringen.

En gang om året mødes medlemmerne og diskuterer vismændenes rapport, men ifølge Christian Ege, formand for Det Økologiske Råd og repræsentant for Forbrugerrådet i Det Miljøøkonomiske Råd, har diskussionerne aldrig ført noget med sig.

»Vi oplever, vismændene ikke tager indvendinger til sig, selv om de har været bredt funderet i rådet og sagligt velbegrundede,« fortæller Christian Ege til Information.

Den melding bliver bakket op af Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

»Vi har selvfølgelig snakket om, hvorvidt det overhovedet giver nogen mening for os at sidde med. Men jeg ser hellere, at sammensætningen af vismændene ændres, end at rådssammensætningen ændres,« siger hun til Information.

Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen vil ikke kommentere kritikken over for avisen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>