Her er Android-telefonen, der ikke slår dig ihjel på boreplatformen

Risikoen er meget lille, men konsekvenserne kan være fatale. Derfor bliver der stillet høje krav til elektronik, som skal medbringes i miljøer, hvor koncentrationen af gas, støv eller andet betyder, at en enkelt gnist eller varmekilde kan udløse en eksplosion.

Nu er et norsk firma på vej med den første Android-baserede smartphone, som er godkendt til at blive brugt i disse miljøer. Det skriver Teknisk Ukeblad.

Norske Bartec Pixavi udvikler elektronik til brug på eksempelvis boreplatforme, og nu er firmaet altså på vej med en Android-telefon.

Telefonen er samlet på ét printkort, og det norske firma har måttet designe al indmaden med tanke på at minimere risikoen for eksplosioner.

»Det handler ikke om at indkapsle en eksisterende mobiltelefon. For at opfylde alle kravene, har vi måttet gå grundigere til værks. Den er bygget på vores egne printkort, hvor vi har taget hensyn til alt, der kan skabe gnister eller udvikle varme,« siger direktør Christian Rokseth fra Bartec Pixavi til Teknisk Ukeblad.

Ud over boreplatforme forventer Bartec Pixavi, at telefonen kan være interessant til eksempelvis mobil adgang til ERP-systemer inden for en række brancher så som kemiske fabrikker, minedrift eller den farmaceutiske industri.


Bartec Pixavi Impact X er den første smartphone, der er godkendt til at blive anvendt i miljøer med høj eksplosionsfare
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>