IDA-formand trækker amerikansk wauw-oplevelse til Danmark

Sidste sommer var IDAs formand, Frida Frost, på en uges ophold på Singularity University i Silicon Valley. Oplevelsen på universitetet, der er specialiseret i fremtidens teknologi, gjorde så stort et indtryk på IDA-formanden, at hun nu vil dele den med flere – ikke ved at sende alle en uge til Californien, men ved at arrangere en todages konference, Driving Technology, i IDA-huset i København.

Konferencens målgruppe er topledere og andre med strategisk ansvar, f.eks. bestyrelsesmedlemmer, og naturligvis de IDA-medlemmer, der er interesseret. Frida Frost har også sendt invitation til medlemmerne af den norske ingeniørforening, NITO, og Sveriges Ingenjörer:

Lad din næste arbejdsgiver finde dig. Opret et cv på Jobfinder.

»Vi vil gerne oprette en form for mini Singularity Universitet, hvor vi får to intensive dage med oplæg og debat omkring de nye galopperende teknologier og deres konsekvenser, så vi kan give deltagerne en fornemmelse af, hvad de indebærer,« siger hun.

Læs også: IDA: Ingeniørernes anseelse skal matche deres betydning

Ifølge Frida Frost er teknologi så central i vores hverdag, at det er tvingende nødvendigt for Danmark, at topledere og beslutningstagere formår at tage de rigtige strategiske beslutninger, og det kræver, at de får indsigt i hvilke teknologiske muligheder og valg, de står overfor:

Man får sådan en wauw-oplevelse og et boost, som flytter ens horisont
Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen

»Det gælder ikke mindst it. Der popper hele tiden nye it-løsninger op, som gør, at vi skal krydstænke viden fra forskellige brancher, hvis vi skal kunne træffe de rigtige beslutninger. For eksempel samler alle vindmøller data om vejret – og hvorfor er det så ikke Vestas, der bidrager til vejrmeldingen,« spørger Frida Frost retorisk.

En øjenåbner

Opholdet på Singularity University har sat mange tanker i gang hos IDA-formanden, der selv betegner det som en øjenåbner:

»Man får sådan en wauw-oplevelse og et boost, som flytter ens horisont. Jeg havde det sådan, at det her er vi simpelthen nødt til at trække til Danmark for at styrke det internationale udsyn,« fastslår Frida Frost og fortsætter:

»Der er så meget teknologi i vores hverdag, og der er ingeniører involveret i udvikling, drift og investeringer og det er helt essentielt, at de har et grundlag for at tage de rigtige strategiske beslutninger,« understreger hun.

Ingeniørledere har forspring

Frida Frost er ikke i tvivl om, at ledere med ingeniørbaggrund er foran på point i en verden, der bliver stadig mere præget af teknologi:

»Som ingeniører er vi drevet af, hvilke problemer en ny teknologi kan løse. Vi er drevet af, hvordan vi kan gøre noget smartere, og hvis man skal lave en business plan eller et strategisk oplæg kræver det netop viden om, hvordan teknologien hænger sammen,« siger Frida Frost.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>