Ingen udlevering af medicin: Servere til elektroniske recepter brød sammen

Tirsdag lidt over klokken 12 ramte et stort landsdækkende servernedbrud de danske apoteker. Et sammenbrud, der betød, at borgere i adskillige timer ikke kunne få udleveret receptpligtig medicin, som sendes elektronisk mellem lægen og apoteket.

Det skriver Danmarks Radio med henvisning til National Sundheds-it, der hører under Statens Serum Institut. Fra omkring kl. 12:30 tirsdag og langt ud på aftenen havde National Sundheds-it gang i den helt store fejlfinding.

I stedet skulle borgerne enten have en gammeldags papirlap med som recept eller ringe til lægen og få udført en telefonisk recept. Senere tirsdag eftermiddag måtte apotekerne også tage faxmaskiner i brug.

Birgitte Drewes, afdelingschef i National Sundheds-it, erkender, at oplysningen til borgerne kunne have været bedre. Det var ifølge Danmarks Radio først, da public service-mediet begyndte at skrive om nedbruddet, at offentligheden fik kendskab til problemets omfang.

»Vi har en driftsstatus, hvor vi melder nedbrud ud til apoteker og lægepraksisser. Så vi har en kommunikationsvej til de professionelle parter. Men vi kigger selvfølgelig på, om vi har orienteret borgerne hurtigt nok,« fortæller hun til Danmarks Radio.

Og hun følger op:

»Det har været problemer i netværket, men vi får en endelig analyse af det en af de kommende dage. Vi har brug for en forklaring, så vi ved, hvad vi kan gøre en anden gang,« siger hun til Danmarks Radio.

Tirsdag aften skulle serverne til recepter køre igen, og her onsdag morgen er der ingen forlydender om, at borgerne får problemer, når apotekerne åbner. På landsplan er der ifølge Sundhedsstyrelsen omkring 250 apoteker. Dertil kommer også en en stribe andre steder, hvor man kan få udleveret medicin.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>