Banedanmark lukker for al togtrafik

Banedanmark lukker trinvis ned for den danske togdrift. Først stopper al togtrafik i Jylland kl. 14, derefter kl. 16 på Fyn og til sidst på Sjælland, hvor det sidste tog kører kl. 18.

Ifølge Banedanmark sker det på baggrund af de seneste prognoser fra DMI, som varsler så kraftig en storm, at det er sikkerhedsmæssige årsager er nødvendigt at indstille driften, både på fjern-, regional- og S-tog.

»Vi siden i går vidst, at det måske blev nødvendigt at lukke banen, men vi valgte at se tiden an for at få bekræftet, om stormen bliver så kraftig som antaget. Det gør den. Så nu lukker vi,« siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, til spørgsmålet om, hvorfor Banedanmark har ventet med at tage en beslutning om indstilling af togdriften.

Læs også: Fjerntog kører kun en gang i timen under storm

Nedlukningen sker i takt med stormens bevægelse fra vest mod øst. Landstrafikken indstilles kl. 14, hvilket betyder, at sidste tog senest forlader udgangsstationen på dette tidspunkt, og det ikke kan garanteres, at det kommer frem til endestationen.

De tog der kører i de enkelte landsdelene med afgang henholdsvis kl. 14, 16 og 18, kører dog alle til endestation. Driften på hele S-banen indstilles også kl. 18.

Banedanmark melder sig klar med stormberedskab, men kan først senere på dagen melde ud, hvornår banen åbner igen.

Læs også: Stormen får DSB til at aflyse alle S-tog

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>