Britisk prototypevåben lammer bilmotor med mikrobølger

Det britiske firma E2V har bygget og testet en prototype på et mikrobølgevåben, der udsender et brag af elektromagnetiske bølger, som kan bruges til eksempelvis at forvirre de elektroniske systemer i en bil, så motoren kobler ud.

Firmaet har blandt andet demonstreret teknologien for BBC, som filmede, da teknologien blev brugt til at standse en bil, der kørte ad en landingsbane med 24 km/h.

‘RF Safe-Stop’ hedder det 350 kg tunge våben, som ifølge The Engineer virker på op til 50 meters afstand. Mikrobølgepulser udsendes på samme måde som i en radar, og kobler ind i bilens ledninger. På den måde afbryder og forvirrer strålerne de elektroniske systemer i bilen, som dermed bringes langsomt til stop.

E2V er langt fra det eneste firma i verden, som forsøger at bringe en sådan teknologi på markedet. Den er nemlig primært tænkt som et forsvarsvåben, der eksempelvis kan bruges til at beskytte militærområder mod biler, der nægter at standse.

Læs også: Hemmeligt sted i Norge: Mikrobølgepulser stopper drone, vandscooter og bil

Også det britiske politi har vist interesse for teknologien, som også EU’s projekt Hipow forsker i. Projekt-Hiphows formål er at finde frem til bedre sikring af kritisk infrastruktur mod angreb med mikrobølgevåben.

Sådan så det ud, da E2V demonstrerede, hvordan man med elektromagnetiske bølger standser en bil (video fra BBC):

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>