Gadget-kalenderen #12: Uret der endnu er foran Apple og de andre

Pebble er ikke et ur men en lille skærm, der forsøger at møve sig ind på dit håndled, så du ikke behøver grave i lommen for at se, hvem der ringer, hvem der mailer og smss’er og de efterhånden flere og flere informationer fra den voksende mængde applikationer, der udvikles til nå ja “uret”.

Det blev lanceret tidligt i år, hvor det efter en succesfuld kapitalrejsning på Kickstarter fik indsamlet 10 millioner dollar og solgt 85.000 eksemplarer i forsalg. I dag har firmaet bag solgt i omegnen af 200.000 eksemplarer og har dermed sikret sig et diskret forspring mod konkurrencen, der kommer væltende bagfra. Således har både Qualcomm, Sony og Samsung eksempelvis lanceret smarture, mens Googles model og Apples “iWatch” endnu kun eksisterer på rygteplan.

En markedsrapport fra Juniper Research opgiver det samlede salg af smarture i år til 1 million, men forventer, at det er en gadget, der etablerer sig solidt og når 36 millioner solgte eksemplarer i 2018.

Pebble har generelt fået fine anmeldelser med på vejen siden begyndelsen. Ikke mindst hos Version2 blogger Kurt West, der i tråd med mange andre synes, at uret tilbyder en overraskende ny og spændende måde at interagere med tjenester, som hidtil har været bundet til pc, tablet og mobiltelefoner. Samtidig mener han og flere anmeldere, at der er tale om en gadget med plads til fortsat udvikling:

Læs også: Trådløst sci-fi-ur

Pebble oplyser, at det har opdateret softwaren siden Kurts anmeldelse, så det fungerer bedre sammen med iOS7. Det betyder, at brugeren kan få flere notifikationer på uret end de oprindelige emails og ringebeskeder. Oven i det stiger antallet af applikationer, der kan afvikles på uret takket være et øget fokus på udviklercommunitiet. Yelp, Foursquare og GoPro er eksempler på nye partnere, der tilbyder tjester til Pebble.

Prisen er 150 dollar og Pebble kan købes her. Pebble fungerer med både Android og iOS. Batteritiden på uret ca. 5 dage, mens man skal være opmærksom på at bluetooth-forbindelsen til telefonen forkorter telefonens batterilevetid. Men da dette er sandsynligvis den sidste jul, du kan hævde at være en af de første i omgangskredsen, der flasher sådan en dims, ryger Pebble med i Version2′s liste over ting, man kan ønske dig i år.

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: ‘Banantastaturet’ Makey Makey

#5: Lightpack

#6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

#7: Sovebrillen

#8: 1D-printeren

#9: Trommesæt i bukserne

#10: Alkometer til iPhone

#11: Kugle til katten

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>