IDA sælger en tredjedel af aktierne i Mediehuset Ingeniøren

Ingeniørforeningen, IDA, sælger en tredjedel af sine aktier i Mediehuset Ingeniøren A/S.

Baggrunden er omlægningen af avisernes mediestøtte til platformsneutral produktionsstøtte. Her betyder det såkaldte ejerskabskriterium, at organisationer som IDA i fremtiden højest må eje totredjedele af medievirksomheden, hvis dets medier skal være støtteberettigede.

Læs også: Ny mediestøtteaftale rammer Ingeniøren hårdt

Salget af aktier får som konsekvens at Nyhedsmagasinet Ingeniøren, ing.dk og version2.dk vil kunne modtage produktionsstøtte, der giver medierne samme vilkår som kommercielle konkurrenter. Denne økonomiske ligestilling er afgørende for at sikre mediernes fortsatte evne til at sætte teknologisk dagsorden i det offentlige rum.

»Ingeniøren og dets søstermedier har en nødvendig rolle i det danske medielandskab, hvor publicistisk drevet journalistik sætter brede teknologiske dagsordner og undersøger de samfundsmæssige effekter, teknologien har. Derfor har vi truffet beslutningen om at sælge nogle af vores aktier, hvorved vi sikrer mediernes forretningsmæssige evne til at konkurrere og skaber et sundere økonomisk grundlag,« siger adm. direktør i Ingeniørforeningen, IDA Carl Aage Dahl.

De nye indehavere af aktierne er de to uafhængige pensionskasser ISP og DIP, der begge har ingeniører som deres kunder. Det nye ejerskab betyder, at der også fremover bliver produceret uafhængig journalistik, som er fundamentet for den høje troværdighed, som Ingeniørens medier har i dag.

»Vi ved, at vores medlemmer sætter utrolig stor pris på Ingeniøren og dets søstermedie, og vi ved også, at læserkredsen med interesse for teknologi, forskning og samfund er langt bredere end IDAs medlemmer. Derfor er jeg glad for, at vi nu skaber grundlag for at fastholde og udbygge mediernes stærke profil,« understreger Carl Aage Dahl.

Læs også: Leder: Danmark bliver dummere med ny mediestøtte

Ingeniørens chefredaktør, Arne Steinmark, glæder sig over aftalen.

»Nu kan vi koncentrere os om både at konkurrere på lige fod med vore kolleger i branchen og fortsat have kræfter til at prioritere landets mest begavede teknologijournalistik, der medvirker til, at vores politikere træffer de bedste beslutninger,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>