Københavns Kommune vil tillade nyt metro-natarbejde

Københavns Kommune vil igen tillade døgnarbejde på metrobyggepladsen ved marmorkirken. Det vil mindske den samlede mængde gener for københavnerne, lyder det fra metroselskabet.

»Natur- og Miljøklagenævnet har slået fast, at vi kan tillade døgnarbejde af hensyn til de store konsekvenser, det får for hele byen, hvis metrobyggeriet trækker ud. Men klagenævnet hjemviste vores første påbud, fordi det ikke var præcist nok. Vi har nu præciseret påbuddet og fået Metroselskabet til at udarbejde mere detaljerede støjberegninger,« siger udviklingsdirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Jens Elmelund i en pressemeddelelse.

Regelændringen fremgår af et såkaldt påbud for arbejdet, der netop er sendt i høring af Københavns Kommune. Den 18 december slutter høringen og det vil igen være muligt for generede københavnere at klage deres sag for Natur- og Miljøklagenævnet.

Det er netop en klage til Natur- og Miljøklagenævnet, der fik natarbejdet standset den 31. juli mens klagen blev bearbejdet af nævnet. Det nye påbud fra kommunen skal genindføre natarbejdet og giver plads til en vis mængde støjende aktiviteter om natten. Støjgrænsen vil fremover lyde på 86 dB.

Københavns Kommune vurderer alligevel, at generne ikke bliver større end de potentielle gener ved en forsinket metro.

»Generne for byen bliver samlet set større, hvis metrobyggeriet trækker ud. Derfor lægger vi igen op til at tillade døgnarbejde ved Marmorkirken. Vi har stor forståelse for naboernes situation, og statens ekspropriationskommission har afgjort, at alle naboer, der er væsentligt berørt af støj, får tilbud om økonomisk erstatning,« siger Jens Elmelund i en pressemeddelelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>