Nu skal også nordjyske busser køre på gas

Bybusserne i Frederikshavn og busserne på rute 73 mellem Aalborg og Frederikshavn vil fra næste sommer køre på naturgas som led i et demonstrationsprojekt fra Frederikshavn og Aalborg Kommuner, Nordjyllands Trafikselskab, Region Nordjylland og HMN Naturgas.

I alt kommer 11 busser til at køre på naturgas, og senere er det meningen, at de skal køre på biogas, skriver Nordjyske.

I oktober var det Fredericia Kommune, der var ude at annoncere, at busserne nu skulle køre på naturgas og senere biogas, og nu er Nordjylland altså også kommet med på den nye bølge.

Læs også: Cowi: Gas-busser er en god forretning

Formanden for plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, John Christensen, understreger, at selv om tiltaget er nyt i Danmark, er vores nabolande langt foran.


I Malmø har bybusserne længe kørt på biogas. (Foto: Skånetrafiken/Kasper Dudzik)

»I Oslo kører bybusserne på biogas fra husholdningsaffald. Markedet for elbiler er eksploderet i Norge og Sverige, hvor elbiler kan parkere og tanke gratis,« siger han ifølge Nordjyske.

I første omgang vil partnerne bruge den eksisterende naturgasledning, og HMN Naturgas leverer gassen. Men også private kan få lov at tanke på de to gasstationer, der bliver oprettet i henholdsvis Frederikshavn og Aalborg.

Når tiden kommer til biogassen, kommer det lokale landbrug til at spille en stor rolle, for det er nemlig landmændene, der skal levere gyllen til gassen, fortæller John Christensen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>