Sortbørs-bagmænd under mistanke i Bitcoin-tyveri for millioner

Bagmændene bag sortbørsen Sheep Marketplace mistænkes af brugerne for at være stukket af med brugernes penge. Der kan være tale om Bitcoins for op mod en halv milliard kroner. Det skriver The Verge.

Den virtuelle valuta Bitcoin har fået stor opmærksomhed på det seneste. Både fordi valutaen er steget kraftigt i værdi i løbet af 2013, men også fordi den var den primære valuta for markedspladsen Silk Road, som blandt andet blev brugt til handel med narkotika.

Læs også: FBI lukker Silk Road og arresterer manden bag

I løbet af de seneste måneder er flere børser og virtuelle tegnebøger, som bruges til at opbevare Bitcoins, desuden blevet udsat for hackerangreb, hvor hackerne er sluppet af sted med Bitcoins svarende til flere millioner kroner.

Læs også: Ny forklaring om det store danske bitcoin-røveri: DDoS-angreb var kun et røgslør

Bagmændene bag Sheep Marketplace, som tog over for en del af aktiviteterne efter lukningen af Silk Road, hævder, at de ligeledes er blevet hacket. Men flere brugere er skeptiske, ligesom der er tvivl om størrelsen på det beløb, der er stjålet.

Mistanken mod bagmændene skyldes blandt andet, at de angiveligt i ugerne op til tyveriet lokkede med mængderabatter til brugerne, hvis de betalte forud. Samtidig hævder brugerne at kunne spore en mindre mængde af de forsvundne Bitcoins til adresser, som tilhører bagmændene.

Du kan læse mere om Bitcoins i denne uges udgave af Ingeniøren, som udkommer fredag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>