Stort serverudbud: Én leverandør kan score kæmpe-ordrer

It-forhandlere, der kan skaffe billige servere, har nu en gylden mulighed for at få foden indenfor døren i it-afdelingerne hos en lang række af landets kommuner.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har nemlig netop sendt en ny indkøbsaftale (50.45) for servere i udbud. Der er tale om en treårig såkaldt forpligtende rammeaftale, som omfatter i alt 68 kommuner.

SKI skriver i sit udbudsmateriale, at kun en enkelt it-forhandler vil lov til at sælge på aftalen, som forventes at udløse en omsætning på 82 millioner kroner i løbet af de tre år, hvor aftalen løber. Vinderen af udbuddet får dermed monopol på at levere servere til de kommuner, der har tilsluttet sig aftalen.

Kravene for at komme i betragtning til aftalen er dog skrappe. Firmaer, der byder ind på aftalen, skal kunne levere mindst fire forskellige servere, som så igen hver især skal kunne leveres i hele syv forskellige konfigurationer.

Kravet om flere servermærker betyder, at store server-producenter som HP, IBM og Dell i praksis er udelukket fra at byde direkte på aftalen. De må så i stedet håbe på at kunne sælge gennem forhandlere, der kan byde ind på tværs af serverfabrikater.

Det fremgår i øvrigt af udbudsmaterialet, at SKI stiller krav om, at tilbudsgivere i deres seneste regnskab har en soliditetsgrad på 10 procent og en egenkapital på mindst 20 millioner kroner.

Det indskrænker favoritfeltet betydeligt, men kilder i branchen regner det for givet, at store it-leverandører som Atea, KMD, Dustin og Comm2ig nærmest pr. automatik vil byde ind på aftalen.

Hvem der i den sidste ende vinder udbuddet, bliver ifølge udbuddet alene et spørgsmål om, hvem der kan love den laveste pris.

Den endelige afgørelse falder ved en såkaldt e-auktion, hvor de forskellige tilbudsgivere skal byde hinanden ned i pris, indtil den endelige vinder er fundet.

Læs også:

Derfor dropper dansk it-firma offentlige kunder

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>